Børnene i naturbørnehaven i Fole er blevet klogere på vinteren.
Fole: Fole Naturbørnehaves børn er i denne kolde tid nysgerrige på teamet "natur, udeliv og science."
Børnene både eksperimenterer, udforsker og lærer, at vejret kan skifte meget i denne årstid. Den ene dag kan det være frostvejr, og den næste dag kan det regne. Børnene lærer om de forskellige begreber, som kendetegner, at det er vinter - kulde, sne, blæst, slud, når græsset er hvidt, og vandpytterne på legepladsen er blevet til is, så har frosten været på spil.
- Børnene opnår en forståelse af, hvad vintervejret kan. Vi eksperimenterer med vejret, oplever frost, is, rim, sne og finder ud af hvad vi kan bruge det til. Blandt andet laver vi is-lygter, is-uroer, ser hvor hurtigt isterninger smelter i henholdsvis almindelig vand, salt vand og sukker vand, samt har nogle dejlige ture ud af huset, siger Berit Lassen, der er afdelingsleder i Fole Naturbørnehave.
Med til alle processer
Børnene er med til alle processer, hvor alle deres sanser udfolder sig ved både at kunne se, lytte, spørge, røre og gøre.
- Derved når vi alle børn, lige præcis der hvor de kan udvikle sig mest muligt. Ofte udviser børn en nysgerrighed og lyst til at eksperimentere med nye ting, samt at det også skal undersøges. Vi opnår dette, ved at gå aktivt ind i eksperimenterne, hvor tid og rum er gøres til en legeplads og ikke mindst er en virkelighed der er muligt. Målet er at finde lyset og evnen ved børnene, til at eksperimentere. Herpå er vores fornemmeste opgave som voksen, at tilrettelægge aktiviteterne i børnehøjde, så børnenes nysgerrighed bliver pirret og kommer på spil. Børnene er 100 procent på, hvor læring på forskellige planer udvikles - det er en stor fornøjelse at opleve, fortæller Berit Lassen.